Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

neděle 19. září 2010

Zelená úsporám nebude

Již jsem sice několikrát upozorňoval, že žádnou dotaci Zelená úsporám pravděpodobně nedostaneme, ale přesto jsme na schůzi odhlasovali, že se má nechat zpracovat projekt tak, aby nároku na tuto dotaci odpovídal. Nevadí, bude nás to stát nějakou tisícovku navíc, ale občas je "zkušenost drahá".
Kde beru tu jistotu, že podpora nebude? Z odborných článků, například:
Poklad zazděný v paneláku
Státu došly peníze na dotační program Nový panel, který s určitostí nebude v dohledné době obnoven. Také podpora zateplení panelových domů z programu Zelená úsporám byla pro letošek zmražena pro nadbytek žádostí.
...
Stát však už s rekonstrukcemi nepomůže. Více než miliarda korun úrokových dotací z programu Nový panel určených na tento rok byla rozdělena mezi sedm set žádostí už před polovinou srpna. A pokud se ještě jednou pro zateplování paneláků „rozmrazí“ program Zelená úsporám, pak jen ve velmi úzkém finančním rozmezí a jen pro polovinu příštího roku. Peníze z prodeje emisních kreditů z Kjótského protokolu musejí být realizovány do konce roku 2012, a to včetně kolaudace. A co je nejdůležitější: dotace na zateplení může dostat jen takový dům, který nemá žádnou konstrukční závadu. Podle dohody ministerstev životního prostředí a pro místní rozvoj to muselo dotvrdit společné poradenské středisko.
...
Celý článek zde.


V pátek jsem odevzdal paní Paďourové opravený (od původního zde zveřejněného draftu se liší jen v detailech) zápis ze schůze, pravděpodobně se i brzy objeví na nástěnkách - já to udělat nemohu, nemám od nich klíče, ty stále střeží paní Feketíková... Doufám, že se s ní brzy domluvím na změně tohoto stavu, zatím jsem ji doma nezastihl...

Žádné komentáře:

Okomentovat