Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

úterý 7. září 2010

Zášť málem zvítězila

Před včerejší schůzí mne zastavila jedna sousedka na krátkou diskusi. Prý mne chápe, že se snažím přinést do domu změnu, ale prý jsem na lidi moc hrrr. Nepochopil jsem prý, že většina lidí v domě Prušánecká 16-22 jsou konzervativní starousedlíci, kteří jen těžko přijímají jakékoliv změny. A že prý v ledasčem připomínám našeho prezidenta pana Václava Klause (shodou okolností je dnes hlavním tématem všech zpráv jeho projev v Parlamentu ČR). Taky stejně jako Václav Klaus říkám pravdu a fakta, a neberu dostatečně ohled na to, že se to posluchačům moc nelíbí. A některým vůbec. Pravda a fakta často bolí...
A ještě mi paní sousedka říkala, že se schůze nemůže zúčastnit, ale že se těší na mou zprávu v mailu o průběhu schůze.
To na úvod.

Teď jen stručně k nadpisu Zášť málem zvítězila (obsáhlý komentář ke schůzi teprve chystám).
Co schůze přinesla? Velmi stručně řečeno: Bývalý VS vyklidil pozice, prý se bojí cokoliv dělat a cokoliv říkat, neboť bych o tom mohl psát na webovou nástěnku. Takže dělali věci, o nichž se nesmí psát? Bylo to tajné? Vědomě nesprávné? Já jen popisoval, co vidím, že se děje a neděje...
Nový VS nebyl zvolen, odhlasován byl technik - správce domu (že nás bude stát na poplatcích dvojnásobek toho, kolik stál výbor samosprávy, řekla paní Koutníková až po hlasování - "nejdřív se hlasuje, pak se dozvíte, co jste si vlastně odhlasovali"). Já byl zvolen jako zástupce vlastníků a pan Relich byl zvolen jako delegát na SD.
V další části schůze pak v dikusi někteří konečně snad prozřeli, když jasně zaznělo: Dům je náš, ve společném vlastnictví, v tomto směru netřeba rozlišovat vlastníky a nájemníky/družstevníky. Co si mezi sebou vybereme do FDH, to je použito na opravy domu. Nic, ani zatékání do sklepů, neuhradí "nějaké imaginární družstvo" za nás, vše je z našich peněz. Družstvo je jen úřad! (Pravda, někteří to asi nepochopí nikdy, ale to je jiná kapitola. Paní Jehličková se taky veřejně nechlubí, kdy to pochopila, ale já si to pamatuji! Řekla to přede mnou!)
No a členovi tohoto úřadu, technikovi-správci, jsme více méně předali správu domu. Místo aby to dělal jeden z nás nebo tři z nás (ani jedna varianta neprošla), bude to někdo jiný, za víc peněz. Uvidím, jak půjde dění ovlivňovat z titulu zástupce vlastníků.
Zášť části lidí (z paní Feketíkové jen sršela - a může si klidně stěžovat, že ji jmenuji, bylo to tak!) zvítězila nad rozumem, ať to raději dělá někdo jiný za víc peněz než "ten nový, co říká nepříjemné pravdy". Tak to chtělo necelých dvacet lidí z domu (ostatních třicet se nedostavilo).


Detailnější rozbor později...

Žádné komentáře:

Okomentovat