Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

úterý 1. června 2010

Co se to na Prušánecké děje?

Jsem na služební cestě v Estonsku, a pak budu ještě cca čtrnáct dní mimo Brno. Naše paní předsedkyně o tom ví, dozvěděla se o tom na schůzce u pana Tomsy, technického náměstka SBD. Tam bylo dohodnuto (alespoň tak mi to pan Tomsa řekl), že bude připraven text s posledními informacemi o možnostech úvěru a o tom, jak bude možno naložit s případnou dotací Zelená úsporám. Tato dohoda byla postavena na vyjádření paní Marie Hložkové z ekonomického oddělení SBD (omlouvám se za ni, text nepsala s ohledem na možnou publikovatelnost, ale snažila se uvést všechna fakta). Zde tedy neupravený text:
Dobrý den,
Pan Tomsa je o stavu informován, protože jako jeden z prvních paní Jehličkové poskytl informace.
Po předložení podkladů se zjistily nedostatky, které se pí Jehličková snaží doložit. Paní Jehličková pracuje s indikativními nabídkami financování z března 2010. Jaká bude úroková sazba v době vyřizování úvěru nevím. Zápis včetně podpis. listin, který zatím máme neúplný, musí obsahovat: výši úvěru, akce, na které bude použit, délku úvěru, délku čerpání úvěru – maxim. 12 - 18 měsíců, úrokovou sazbu - pevná nebo pohyblivá, informace pro nájemce, že bude zástava byt. jednotky, info pro vlastníky, že budou podepisovat ručitelské prohlášení bez zástavy bytu. Aby se mohla vyčíslit částka úvěru, musíme znát platby v hotovosti, proto ty dvě kolonky v podpis. listině. Kolonka souhlas slouží pro podání žádosti o úvěr. Pokud bude přiznána dotace Zelená úsporám může být použita jako mimořádná splátka úvěru u bytů s úvěrem. U plateb v hotovosti bude vyplacena. Může se použít i jako mimořádná tvorba do dlouhodobě přijatých záloh. Pokud bude přiznán i Nový panel bude se týkat pouze těch, kteří čerpají úvěr, a zohlední se v předpisu zálohy na splátky kom. úvěru. Pokud bude úvěr na 8 let, banka inkasuje splátky (při čerpání úvěru 12 měsíců) 7 let. V předpisu záloh bude též rozpočítáno na 7 let.
Marie Hložková
Vidíte, že spousta uvedených informací nezazněla, zejména ta o tom, jak bude naloženo s penězi z dotace Zelená úsporám, buď musí zůstat všechny ve fonfu FDH (pak bude splácení úvěru dlouhé) nebo bude u těch, kdo si vzali úvěr, použita jako mimořádná splátka, a ti, kdo zaplatí hotově, dostanou dotaci též hotově - jako zajímavou "dividendu" za vložené peníze.
Jenže se dějí další divné události, jež jsem popsal v následujícím mailu paní Jehličkové:
Vážená paní Jehličková,
tak jsem se právě od manželky dozvěděl, že se opět chystáte svolávat schůzi - z jednání u panma Tomsy víte, že budu do 20.6. mimo Brno a rozhodla jste se k radikálnímu kroku: manželka (se slovy, že to vůbec nechápe, co se tím myslí) mi z pozvánky odcitovala "10.6.2010 schůze 18:30 - program - znovuprojednání návrhu a volba Mgr. Ing. Radka Novotného" - chystáte tedy schůzi zpochybňující komplet předchozí schůzi. VÝTEČNĚ, DOUFÁM ŽE BUDE ZPOCHYBNĚN CELÝ VÁŠ POSTUP OHLEDNĚ PŘESVĚDČOVÁNÍ LIDÍ, ŽE JE NUTNÉ (COŽ NENÍ) BRÁT ÚVĚR A ZADLUŽIT DŮM.
Nechápu sice, co tím sledujete, nechápu, kde jste vzala termín schůze - opět se prokazuje, že jednáte jako samovládce, neb v krajích s dobrým mravem a fungující samosprávou je zvykem, že předseda samosprávy s členy výboru samosprávy (a tím v tuto chvíli, nepletu-li se jsem) nejprve projedná program a termín, potom o schůzi informuje - a vyvěšuje informaci minimálně 14 dní předem - což se zase nestalo, neboť do Estonska jsem odlétal včera, tedy 31.5., informace o schůzi byla vyvěšena dnes, tedy 1.6. PODIVNÝ POSTUP !!!
NEZBÝVÁ MI, NEŽ POŽÁDAT SBD MÍR O ZNEPLATNĚNÍ UVEDENÉ SCHŮZE DŘÍVE, NEŽ BUDE ZAPOČATA
- NEINFORMUJETE O SVÝCH KROCÍCH VÝBOR SAMOSPRÁVY, BUDETE OPĚT INFORMOVAT NA SCHŮZI O TOM, CO SE VÁM HODÍ, ABY BYL SJEDNÁN ÚVĚR, AŽ ZE STANOVISKA PANÍ HLOŽKOVÉ JASNĚ PLYNE, ŽE:
  • PŘÍPADNÁ ZELENÁ ÚSPORÁM BUDE PRO TY, KDO SI VEZMOU ÚVĚR, PŘEMĚNĚNA NA SPLÁTKU ÚVĚRU, ALE PRO TY, KDO ZAPLATÍ HOTOVĚ, BUDE ADEKVÁTNÍ ČÁSTKA VYPLACENA HOTOVĚ, DOSTANOU TEDY Z VLOŽENÝCH PROSTŘEDKŮ JAKOUSI DIVIDENDU! O TOM JSTE DOSUD NIKOHO NEINFORMOVALA, AČ JSTE TO PROJEDNÁVALA S PANEM TOMSOU. Z JEDNÁNÍ S PANEM TOMSOU TAKY NENÍ ŽÁDNÝ VÝSTUP, NIC, O ČEM BY MĚLI BÝT LIDÉ INFORMOVÁNI?
  • Vy si představujete jednání výboru samosprávy tak, že se nejedná a následně se tvrdí, že se nedalo jednat? Od minulé schůze jste mne ničím neoslovila, já vám všechna stanoviska předával mailem... Slibovala jste, že se nový výbor samosprávy sejde a věci projedná - a stalo se tak? Nebo se teď od Vás dozvím něco typu "já se rozhodla, že TEĎ, zazvonila jsem na Vás, nebyl jste doma, a tudíž máte smůlu"? To je Váš postup?


ZNEUŽÍVÁTE MÉ PLÁNOVANÉ NEPŘÍTOMNOSTI DO 20. ČERVNA A CHCETE PROSADIT SVOU - ZADLUŽIT DŮM!

TO SE VÁM, DOUFÁM NEPODAŘÍ - ŽÁDÁM OSTATNÍ ADRESÁTY TOHOTO MAILU, ABY O JEHO OBSAHU DLE SVÝCH MOŽNOSTÍ INFROMOVALI OSTATNÍ OBYVATELE DOMU, NAPŘÍKLAD

1) SLOVNĚ

2) VYTIŠTĚNÍM TOHOTO MAILU A JEHO DISTRIBUCÍ DO JEDNOTLIVÝCH SCHRÁNEK


Mgr. Ing. Radek Novotný
člen samosprávy 131, SBD Mír

Také se Vám postup paní Jehličkové nelíbí? Tak jí to řekněte, jinak bude i nadále slepá a bude stále tvrdit, že jsem to jen já, kdo jí údajně hází klacky pod nohy. Ale já jen nechci, aby balamutila lidi tím, že jim říká jen část informací, které jí vyhovují...

Žádné komentáře:

Okomentovat