Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

sobota 5. června 2010

Co se to na Prušánecké děje (2.)

Jsem doma jen na víkend, takže jsem měl možnost si jen přečíst pozvánku na schůzi vyvěšenou na nástěnce (formálně špatnou, na ČSS nepatří hlasování o Výboru samosprávy - bohužel mi paní Jehličková, na rozdíl od předchozích schůzí, neposlala text pozvánky mailem, abych ji stihl na formální chybu upozornit před vyvěšením na nástěnky).
Co k chystané schůzi mohu říct předem (protože vím, že na ni nebudu, neboť jsem do 20.6. mimo Brno):
  1. program se mnou paní Jehličková předem nediskutovala, ač jsem členem Výboru samosprávy - protože ona je tím hlavním, kdo mé členství kritizuje (jediná mi vůbec nějakou kritiku sdělila); a kritizuje vždy tehdy, když jí vytýkám, že nekomunikuje a neinformuje obyvatele domu;
  2. paní Jehličková se vrátila k praxi formální schůze - nedala do schránek, ani mailem nezaslala (nebo alespoň já jsem nic neobdržel), žádnou bližší informaci k obsahu schůze - prostě předpokládá, že předloží "masáž o tom, jak zaručeně získáme dotaci Zelená úsporám, když uděláme vše naráz na dluh", a aniž by si obyvatelé domu mohli vše alespoň trochu promyslet, budou vyzváni k hlasování;
  3. text s posledními informacemi o možnostech úvěru a o tom, jak bude možno naložit s případnou dotací Zelená úsporám je sice vyvěšen na nástěnce, ale opět jen neurčitý, bez čísel, aby si nikdo nemohl spočítat, jaké úroky budeme z úvěru platit, jaká bude připadná dotace, že i po získání této dotace bude výhodnější mít zaplaceno vše jednorázově, neboť pokud někdo má otřebné peníze na účtu, získává z nich sice úrok 1-2%, ale odevzdá je formou splátek úvěru bance a zústane mu tak oněch 1-2%, pokud však částku splatí hotově a následně obdrží dotaci hotově, bude jeho příjem v řádu desítek procent vložené částky! Ale to je informace, která se "úvěrové makléřce" paní Jehličkové nehodí, proto o ní nemluví!
  4. Pro jistotu cituji znovu z informace paní Hložkové, aby bylo jasno, na základě čeho uvádím předchozí bod: Pokud bude přiznána dotace Zelená úsporám může být použita jako mimořádná splátka úvěru u bytů s úvěrem. U plateb v hotovosti bude vyplacena. Může se použít i jako mimořádná tvorba do dlouhodobě přijatých záloh.
  5. Proč je zařazen bod programu "znovuprojednání návrhu a volba Mgr. Ing. Radka Novotného" vůbec netuším, nejspíš proto, že si paní Jehličková uvedomila, že dlouhodobě není udržitelné, aby měla ve Výboru samosprávy někoho, kdo bude chtít, aby Výbor samosprávy pracoval jinak, než jak byl dosud zvyklý! Takto se paní Jehličková chce dále chovat jako samovládce, neb například v krajích s dobrým mravem a fungující samosprávou je zvykem, že předseda samosprávy s členy výboru samosprávy (a tím v tuto chvíli, nepletu-li se jsem) nejprve projedná program a termín, potom o schůzi informuje - a vyvěšuje informaci minimálně 14 dní předem - což se zase nestalo... Jenže paní Jehličková se mnou od poslední schůze v podstatě nekomunikovala, postupuje i nadále způsobem "o všem jednám a rozhoduji sama".
  6. Na mou žádost, aby SBD MÍR zneplatnilo schůzi dříve, než započala, nemám žádnou něco vysvětlující odpověď krom toho, že se věcí zabývají, ale nemají na ní čas - neboť se konalo 3.6. Shromáždění delegátů (pročpak paní Jehličková nezařadila na program informaci o tomto jednání?).
Vím, můj problém je v tuto chvíli ten, že nemám k dispozici ani nástěnku, abych zde uvedené informace vyvěsil, ani dostatek mailových adres obyvatel domu, abych jim tyto všechny informace sdělil, ani možnost se schůze zúčastnit, abych tam své názory obhájil.
Paní jehličková ZNEUŽÍVÁ MÉ PLÁNOVANÉ NEPŘÍTOMNOSTI DO 20. ČERVNA A CHCETE PROSADIT SVOU - ZADLUŽIT DŮM! A já mám obavu, že pokud si tyto informace nepřečte včas dostatek lidí, že se jí to může podařit... A tak znovu žádám VŠECHNY čtenáře této zprávy, ABY DLE SVÝCH MOŽNOSTÍ INFROMOVALI OSTATNÍ OBYVATELE DOMU, NAPŘÍKLAD
1) SLOVNĚ,
2) VYTIŠTĚNÍM TOHOTO TEXTU A JEHO DISTRIBUCÍ DO JEDNOTLIVÝCH SCHRÁNEK,
3) POKUD SE S MÝMI NÁZORY ZTOTOŽŇUJETE, OZVĚTE SE, PROSÍM, NA SCHŮZI, neb já osobně tam bohužel nebudu.

Mgr. Ing. Radek Novotný
člen samosprávy 131, SBD Mír


Paní Jehličková je sama jedním ze čtenářů tohot textu, ale pochybuji, že sama uvede toto vše, co tvrdím, někde veřejně a bude s těmito názory polemizovat, Karel Kryl v jedné své písničce hezky charakterizuje diktátora: "chce diskuzi jen s mrtvými"...

Žádné komentáře:

Okomentovat