Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

sobota 31. července 2010

Kdo za nás vlastně jedná?

Jakýsi anonym mi sem včera večer opět napsal, k jednomu staršímu článku - je mi ho líto, že se neumí podepsat! Mne to naučili už v mládí...
Vážený pane - nevím kde berete informace o nefungující samosprávě, ale pokud je mi známo, tak firma, která bude provádět sondy kvůli zatékání, již byla přítomná 20.7 v objektech na Prušánecké 16-22. Dle domluvy s panem Tomsou byla na družstvo již zasláná objednávka potvrzena výborem samosprávy...
Takže předně - buď mi cíleně neřekl pravdu pan Tomsa na SBD tuto středu, a nebo to anonymovo prohlášení o zaslání objednávky Výboru samosprávy se opírá o odeslání po mé schůzce či těsně před ní (neboli že odeslaný dokument nebyl na SBD v onom okamžiku doručen). Vzhledem k tomu, že uvedená informace o odeslání objednávky není nikde veřejně uvedena (na nástěnce nic takového není, informace nedorazila mailem - a to jsem si dnes s paní Jehličkovou psal), lze dovozovat, že anonymní pisatel musel v posledních dnech s někým z tzv. Výboru samosprávy hovořit nebo je tím anonymen snad i přímo jeden z jejích dvou členů. Samozřejmně je tu ještě poslední možnost: anonym lže, jednání 20.7. se sice konalo, ale objednávka odeslána nebyla. Jenže Výbor samosprávy o ničem neinformuje, tak těžko posuzovat, kde je skryta pravda... To jen faktická poznámka k problému sond a jejich objednání.

Teď to hlavní:
A proč hovořím o nefungujícím Výboru samosprávy?
Stanovy říkají, že:

Výbor samosprávy
Čl. 60
...
(4) Výbor samosprávy má nejméně 3 členy.
...
(6) Výbor samosprávy zvolí na ustavující schůzi ze svého středu předsedu a místopředsedu.
(7) Schůze výboru samosprávy svolává jeho předseda podle potřeby, nejméně však jednou za tři měsíce.
...
Pokud vím, paní Jehličková z Výboru samosprávy odstoupila, takže není naplněn bod 4. Toť hlavní problém!
O naplnění bodu 6 se současní dva členové, paní Feketíková (odmítla komunikaci !!!) a pan Šváb, vzhledem k nesplnění bodu 4, nemohou pokusit.
O tom, že se léta neplní bod 7, se obecně ví, paní Jehličková sama několikrát zopakovala, že "stačí jednou za rok a mezitím se sem tam potkat na chodbě či před domem" - problém je v tom, že z takovéto činosti Výboru samosprávy samozřejmně neexistuje žádný dokument, říká se tomu řešení problémů ad hoc, já s takovým postupem nesouhlasím a budu proti němu brojit všemi dostupnými prostředky!
Fungující Výbor samosprávy koná, jedná, informuje (bohužel naši dva členové Výboru samosprávy neinformují).
Členové Výboru samosprávy nemohou s lidmi mluvit stylem: "Mně se s Vámi špatně komunikuje, já se s Vámi bavit nebudu!" To musí Výbor samosprávy pochopit.
Členství ve Výboru samosprávy zavazuje, omezuje, vzniká povinnost mluvit s každým, i s tím, kdo má IQ třeba 60, i s tím, kdo má IQ průměrného člověka, i s tím, kdo má IQ třeba 140! Pravda, divní jsou svým způsobem všichni, kdo jsou nějak vybočující z řady... Ale to jsem poněkud odbočil...


Shrnuto a podtrženo:
Jako vlastník bytu a tedy spoluvlastník domu chci vědět, co se s domem děje, být informován.
Případně se na dění podílet, dát k dispozici své znalosti a zkušenosti.
TO JE TO, OČ TU BĚŽÍ!


PS: Skutečně nechápu, proč "pan(í) anonym" označuje mé precizně formulované a argumenty podložené názory za bludy a proč někomu vadí, že své názory zveřejňuji...

Žádné komentáře:

Okomentovat