Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

neděle 26. června 2011

Podmíněné výběr pracovní komise

Odpoledne jsem se krátce sešel s panem Relichem a večer se radil s panem Jaškem nad nabídkami - zvolili jsme postup diskuse o čtyřech nejlevnějších nabídkách. Z nich dvě jsou (dle prostudovaných dostupných materiálů) nabídky firem, které nemají zateplení jako svůj hlavní obor činnosti, dvě ano. To bylo první důležité kritérium. Vzhledme k tomu, že pro většinu obyvatel domu je asi nejkritičtějším faktem nabízená cena, byl další postup ten, že jsme zvážili, proč nevolit nejlevnější firmu, ale druhou nejlevněší:
  1. Firma Profiplast je na rozdíl od nejlevnější firmy zaměřena skoro výhradně na zateplování domů, proto též seriózně doplnila informaci, že subdodavatelem střechy bude SOPAD CZ, s.r.o., firma specializující se na střechy.
  2. Hodlají "nasadit" pracovní partu z "vlastních zdrojů", která bude složena téměř výhradně z českých kmenových zaměstnanců.
  3. Plánují realizaci za 16 týdnů!
  4. (již jsem zmiňoval argument:) Na Vinohradech dělali Mutěnickou 6+8 v roce 2006, lze zkontrolovat a doptat se...
  5. Na střechu dávají záruku 120 měsíců, tedy deset let, na rozdíl od 5 let standardu u ostatních firem.

Následně jsme s panem Jaškem probrali ještě variantu firmy VIVAS, která nebyla součástí výběrového řízení (o firmě jsem na SBD psal cca před 3 týdny, SBD však ponechalo můj mail zcela bez odpovědi!). Firma nabízí stejné cenové podmínky jako Profiplast, ale kvalitnější materiál (VEDAG) na povrch střechy a ještě delší záruční lhůty na jednotlivé díly stavby. S ohledem na přístup SBD Mír však očekáváme problémy ze strany SBD, kdy by firmě "házeli klacky pod nohy, protože nejsou na seznamu" (investiční oddělení SBD Mír si zavedlo seznam "osvědčených" a dostat na něj další firmu není právě jednoduché a v tuto chvíli by to pravděpodobně znamenalo další odložení zateplení, byť je slibováno zvýšení kvality "nad běžný rámec", neboť firma chtěla zakázku na našem domě jako "referenční stavbu"...) - proto jsme došli k závěru, že není v zájmu obyvatel domu se do administrativního sporu s družstvem a prosazování firmy mimo VŘ pouštět.

Závěr dnešního "radění" tedy zní:
pokud nebude do středy některý z členů pracovní komise rozporovat některý z dosud známých faktů a nepřinese nejpozěji v průběhu středy novou informaci, doporučujeme SBD Mír, aby pro dům Prušánecká 16-18 a 20-22 vybralo ve VŘ (výběrovém řízení) vedeném následně v jednotlivých komisích SBD firmu Profiplast, neboť:
  1. je druhá nejvýhodnější cenově,
  2. má oproti cenově první firmě lepší záruční podmínky a
  3. předpoklad plného nasazení na stavbě (druhá firma by nás měla spíš za "bokovku", když v hlavních referencích uvádí akce typu Jaderná elektrárna Temelín).
Ve středu si tyto závěry s kolegy ještě mailem potvrdím - proto je text také nazván "Podmíněné výběr pracovní komise"!

Žádné komentáře:

Okomentovat