Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

úterý 8. března 2011

Pracovní skupina pro zateplení

Souhlasíme, aby byla vytvořena pracovní skupina – Ing. Relich, p. Jašek a Mgr. Novotný. Pracovat bude tato skupina s paní Paďourovou – technikem – správcem domu.
To bylo schváleno na schůzi 6/9.



Jaká byla následná realita? Intenzivně spolu komunikovali dva členové skupiny, p. Relich a p. Novotný. P. Jašek nikoliv (za což se na něj nelze zlobit, on se na schůzi do skupiny nehlásil, byl vyzván sousedkou).

Dle listopadové schůze SBD mělo oslovovat firmy, a to na základě doporučení "komise domu" - jenže to byla lež, co nám paní Paďourová říkala, jak jsem se následně dozvěděl od investiční skupiny na SBD - oslovovat se nebudou firmy na jednotlivé etapy, ale jen firmy coby centrální dodavatelé celku. Jde o změnu, která platí od srpna 2010, bohužel realita SBD je taková, že ještě v listopadu o tom nevěděla nejen paní Paďourová...

První návrh pracovní skupiny byl publikován 27.11.2010, zde. Předložili jsme návrh firem (tehdy ještě netuše, že bude ignorován), pan Jašek vyjádřil souhlas se zvolenými firmami, jen doplnil, že ve věci vstupů by měly zvolené firmy nacenit i hliníkovou i plastovou variantu dveří.

Po Novém roce jsme obdrželi projektovou dokumentaci k revitalizaci domu. To již pan Jašek na výzvy ke spolupráci nereagoval.
Po celé řadě mailů, telefonátů a upřesňování byly některé naše připomínky vyřízeny vysvětlením, některé přijaty a (snad) zapracovány (konečnou verzi už nám nikdo k nahlédnutí nedal).
Telefonicky mi pan Peštál (firma REVI-IN) slíbil zapracování následujících tří závažných připomínek:
1) Do dokumentace bude doplněno, že i stříšky nad zadními vchody budou renovovány, ale pouze nátěrem, neboť jsou to v podstatě "vystrčené panely coby stříšky nad zadním vchodem" bez jakéhokoliv tepelného efektu na dům.
2) Do dokumentace bude doplněno, že barevné řešení našemu domu bude v souladu s řešením sídliště, vzorem bude například dům Bzenecká 10, 12, 14, 16. To je dům, na jehož rekonstrukci se díváme z okna a mnozí ze sousedů mi v rozhovoru řekli, že se jim to barevné řešení velmi líbí.
3) Do projektu bude zapracováno rozhodnutí schůze z června 2011 - relizace schránek dostupných zvenčí domu pro doručování a z vnitřku domu pro výběr doručené pošty (usnesení 1.3. "průběžné schránky").

Dále jsme uváděli, že sklo na balkóny by mělo být mléčné/šedé/matné/neprůhledné.
"Šiklo by se", aby součástí "úkolového listu" pro firmu byly i sušákové úchyty na balkóny a sušákové úchyty do oken garsonek. Zda si tam pak uživatelé bytů natáhnou šňůry na sušení prádla je už na nich... Ale vzhledem k tomu, že následné uchycení čehokoliv do zateplovacího polystyrenu je obtížné, navrhuji jednotný postup. Slíbil jsem, že ZÁJEM JEDNOTLIVÝCH BYTŮ SE POKUSÍM ZJISTIT A ZAPSAT DO LISTINY K TOMU URČENÉ.

Žádné komentáře:

Okomentovat