Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

neděle 9. ledna 2011

Přípravy na revitalizaci domu

Máme projektovou dokumentaci k revitalizaci domu.
Pravda, firma za ni chce bezmála 90 tisíc korun
(což je za těch pár stránek a pár schémat podle mého názoru nesmyslně mnoho peněz, ale s tím asi nic neudělám, kdo vybral tuto firmu, jak a proč, nám dnes už nejspíš nikdo neřekne a nebo se dozvíme, že to byla paní Jehličková - podle hesla: "kdo tu není, na něj se to hodí" - ale to jsou jen mé bezradné spekulace).
Ale jinak je ta dokumentace zpracována dobře, až na tyto detaily:
  1. Není specifikováno sklo na balkóny, dle mého názoru a názoru kolegy Relicha by mělo být mléčné/šedé/matné/neprůhledné. Jednak je to levnější a jednak není nutné, aby bylo vidět vše.
  2. "Šiklo by se", aby součástí "úkolového listu" pro firmu byly i sušákové úchyty na balkóny a sušákové úchyty do oken garsonek. Zda si tam pak uživatelé bytů natáhnou šňůry na sušení prádla je už na nich... Ale vzhledem k tomu, že následné uchycení čehokoliv do zateplovacího polystyrenu je obtížné, navrhuji jednotný postup.
  3. V dokumentaci je opomenuta stříška nad zadním vchodem a její oplechování, krytina!
  4. V dokumentaci je zmíněna jen hydroizolace severní základové desky. Není zmíněna drenáž prosakující srážkové vody a její odvod od základnové desky. To vše bylo součástí doporučení odborné firmy po podzimním provedením hloubkové sondy.
  5. Není řešena jedna řada dlaždic (vyspádované od domu) po obvodu domu (nebo jsme nepochopili příslušnou část popisu, nejsem si tímto bodem zcela jist).
  6. Někde na vnějším plášti je instalováno čidlo venkovní teploty pro otopný regulační systém. Kdo a jak po zateplení čidlo opět nainstaluje? Není to nikde uvedeno, na rozdíl třeba od hromosvodů.
  7. V projektu je odkaz na stávající odstín fasádní barvy. Není třeba v projektu barvu specifikovat podle vzorníku? Jinak hrozí, že nás dodavatel barvou nemile překvapí.
  8. Na schůzi bylo (nepletu-li se již dříve) odsouhlaseno, že výplň otvoru vedle dveží (napravo z pohledu zvenku) bude zdivo. Tím se sice sníží světlost vstupní části, ale zároveň úniky tepla. Bral to někdo v úvahu? A též se při této příležitosti hovořilo o schránkách přístupných pro vhazování zvenku a výběr z vnitřních prostor...
Některé body uvádím s jistou nejistotou - bohužel ne všechny zápisy ze schůzí mám k dispozici, když už máme tu skvělou paní Paďourovou, co text zápisu ve Wordu neumí poslat jako přílohu mailu (a ten červnový mi paní Jehličková neposkytla záměrně, ač jsem o něj žádal).
Pan Jašek, třetí člen pracovní komise, se k dokumentaci nevyjádřil. Na telefoním čísle, které mi dal, telefon marně vyzvání, na vzkaz, zanechaný u něj doma, neodpovídá...


Co je pro mne nepochopitelné (a o čem se se "skvělou investiční skupinou pana předsedy Kurečky" dohaduji - když se ptal pan Kurečka, proč tu skupinu nazývám "skvělou", upřímně jsem mu odpověděl, že je to proto, že se o ní v kuolárech hovoří jako o "úplatkářském hnízdě SBD", neboť na seznamu SBD pro revitalizace jsou jen firmy, které řádně zaplatili za zalistování), je následující skutečnost:
  • paní Paďourová nám akci prezentovala jako tři kroky, které lze stručně nazvat: okna, zateplení, střecha. Na každou měla být poptávána skupina firem, dvě ze skupin pracovní komise doplnila.
  • SBD však v čele s panem Kurečkou a panem Němečkem prezentuje postup, ignorující to, co je v našem zápisu: vše bude dělat jediná firma, bez ohledu na nám prezentované informace, naše doposud sdělené názory a doporučení.
Požádal jsem předsedu družstva o písemné vysvětlení tohoto stavu
(a arogantního pana Němečka, odmítajícího cokoliv vysvětlovat, poslal do...).

1 komentář:

  1. Dobrý večer,pokud je mi známo tak by SBD do výběru firem nemělo hovořit. Stuchlík

    OdpovědětVymazat