Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

středa 8. prosince 2010

Volba firem a intenzita topení v domě

Obdržel jsem od paní Paďourové podpisové listiny, a to tři sady, jejich záhlaví lze skráceně nazvat: "Souhlas s výběrem firem pro zateplení, opravu střechy a výměnu oken (sklepů) a vstupů domu". Sice jsem nepochopil, proč vše není na jedné podpisové listině, ale na třech, asi proto, že má paní Paďourová ráda papíry a schovává se za ně. Já bych to byl býval vytiskl vše do jednoho podpisového listu.
Na podpisových listinách už mám i první trojici podpisů, a to od pana Jaška. Byl jsem je včera s ním zkonzultovat, neboť jsem nechtěl obcházet dům s návrhem SBD a dvou členů pracovní komise, s vynecháním třetího. Pan Jašek vyjádřil souhlas se zvolenými firmami, jen doplnil, že ve věci vstupů by měly zvolené firmy nacenit i hliníkovou i plastovou variantu dveří.
Od čtvrtka tak budu s těmito podpisovými listinami obcházet všechny vchody...



Zároveň jsem se (navazuji na předchozí text k tématu topení) věnoval tématu i pakticky. Pan Šlapal, údržbář, byl spolu s panem Zatloukalem minulý týden velmi stručně poučen firmou o obsluze regulace topení. (Schůzka se konala v dopoledních hodinách, byl jsem v práci, nemohl jsem být přítomen.)
Pan Zatloukal si od pana Šlapala vzal mailový kontakt, sepsal ze schůzky informace, chtěli jsme se společně sejít, jenže bohužel pan Šlapal není dostupný. Na mail neodpovídá, v pondělí nás jeho žena odbyla, že už spí, že máme dojít v úterý, v úterý jsem se nedozvonil, dnes taky ne. Tak nevím. Na pana Šlapala coby údržbáře nikde není na nástěnce kontakt, nevím, jak se s ním dá komunikovat, mail asi nečte, na žádný neodpověděl...
Každopádně zatím stále netuším, jak reagovat na požadavky sousedek: v celku reálně si stěžují na nastavení regulace - proč mají v bytě subjektivně stále pocit chladna a topení na maximum? Kdyby to byl jeden člověk s takovým názorem, bylo by to o zimomřivosti jedince, ale když je jich víc... I já osobně měl už párkrát všechna topení naplno a puštěný teplovzdušný ventilátor, křivka topení je zjevně nastavena na nějaký příliš úsporný režim a spoustě lidí to nevyhovuje.
Ubrat topení je snadné, ale máme-li ho nastaveno na maximum, neuděláme nic, když chceme přitopit. I na to jsem se chtěl našeho údržbáře zeptat, ale zatím nemohu, není doma, na maily neodpovídá, telefon neznám...

Žádné komentáře:

Okomentovat