Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

středa 20. října 2010

Bude vážně krutá zima?

Tak už to rozebírají v rádiu i z pohledu ornitologů: Bude vážně krutá zima?
Na Moravu dotáhli havrani; potvrzuje to prý předpovědi o kruté zimě.
Kromě meteorologů také ornitologové předpovídají, že nadcházející zima začne brzy a bude neobvykle krutá. Do Brna totiž v uplynulých dnech přitáhli poslové zimy - havrani. Jejich hejna dorazila s desetidenním předstihem, což se za uplynulých 30 let ještě nikdy nestalo, řekl ornitolog Zdeněk Machař z Ptačího centra, které pomáhá zraněným ptákům. "Tahy havranů sleduji velmi bedlivě již od 17 let. Vždy přilétávají 20. nebo 21. října. Pokud dotáhnou dříve, tak s předstihem dne či dvou. To, že si nyní tak pospíšili, je neklamným znamením, že zima je za dveřmi," uvedl Machař. Hejna havranů lze pozorovat nedaleko letiště v Brně-Tuřanech. Na jih Moravy táhnou z Polska a Ruska před přicházejícím chladem. Nejprve se živí spadanými ořechy v okolí Brna, pak se po stovkách stěhují do městských parků, kde přes zimu hledají potravu.
Uvidíme, odborník na počasí je v této zemi kde kdo...

Zateplit panelák jsme na Vinohradech nestihli a teď už to za pár dní není administrativně možno ani dopřipravit, natož zrealizovat, protože otěže zcela nesmyslně předali lidé z domu úřednici družstva, místo abychom si své věci řídili sami... Tož si hold připlatíme za topení...

Žádné komentáře:

Okomentovat