Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

úterý 8. listopadu 2011

Co nového na staveništi

Co lze napsat nového (na základě pondělního KD a následného mailového jednání) o postupu prací na Prušánecké 16-22?
  1. V rámci snahy firmy o co možná nejrychlejší způsob dokončení díla došlo k malé, ale omluvitelné a vysvětlitelné chybě. Věc se má tak. Na stropech ve sklepních prostorách došlo k odpadnutí desek z důvodu pozdního zakotvení. Pozdější zakotvení bylo způsobeno v důsledku změny technologie výkopu v zadní části domu. (Z důvodu nadměrné vlhkosti zeminy nebylo možné provádět hydroizolace a následné zásypy po etapách, jak bylo původně zamýšleno. Zemina ve střední části domu nešla ani za největší snahy hutnit. Z těchto důvodu bylo rozhodnuto, že bude proveden výkop po celé délce tak, aby bylo možné nechat zeminu vyschnout za příznivého počasí na chodníku. Aby bylo možné v tomto týdnu provést zásypy, byly všechny kapacity přesunuty na provádění izolací a ochranné folie. A tak došlo ke zprodlení v kotvení.) Veškeré stropy budou v tomto týdnu dokotveny a opraveny.

  2. Byli jsme nepatrně zaskočeni informací, že možná již koncem tohoto týdne bude v některých vchodech provedena instalace nových vstupních dveří - ale prokázala se naše akceschopnost, paní Mgr. Holá připravila podpisovou listinu a obyvatelé vchodů 16 a 18 (krom dvou domácností, kde jsme nikoho nezastihli) mají již doma nové klíče (pro vchody 20 a 22 obdržel klíče kolega Jašek). Nový klíč bude použitelný do předních i zadních dveří do obou vchodů daného NS, tedy "bude pasovat do 4 dveří".
    Firma se k problému dveří vyslovila jasně a věřím, že vysvětlení všichni pochopí a neshledají na něm nic problematického:
    "Co se týká výměny dveří, tam jsme po zralé úvaze rozhodli o výměně dveří ihned v závislosti na kapacitních možnostech a také na navazujících zateplovacích pracích (strop a zádveří) i s vědomím, že jsem minule hovořil o možném poškození. Protože v podstatě práce na balkonech a hydroizolacích jsou hotovy, chybí jen zásyp, budeme se věnovat dokončování venkovních prací (obklady, podhledy, zadní vstupy, okapový chodník, přední vstupy ...), a potom samozřejmě vnitřnímu zateplení. Jediné, co by snad mělo zůstat do roku 2012, by měl být okapový chodník v zadní části domu a sadové úpravy.
    Děkuji za pochopení a doufám, že tyto drobné neshody nenaruší naši cestu za společným cílem, a to dokončit revitalizaci Vašich domů v čas a požadované kvalitě."

Toliko informace z KD a z vyjádření firmy, snad pominou fámy a kritické připomínky...

Má-li kdokoliv nějakou konstruktivní připomínku či námitku, pište - na web nebo na můj mail coney@centrum.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat