Zapojte se do diskuze!

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou" pro pohled obyvatele domu, zástupce části vlastníků. Obsah příspěvků může být zasílán automaticky po sdělení Vaší mailové adresy.
Mgr. Ing. Radek Novotný, zástupce části vlastníků, 777 083 126, coney@centrum.cz

Reklamní řádek

úterý 4. května 2010

Společná televizní anténa

Na úvod odcituji ze zápisu z ČSS a SSV:
Projednání nově instalované společné antény a schválení dalšího řešení:
Paní Jehličková informovala o výsledcích ankety, které se měli možnost účastnit všichni nájemníci zaškrtnutím možností na anketním lístku. Jednalo se o zjištění, kolik lidí využívá společnou anténu a kolik kabelovou, satelitní apod. Z odevzdaných lístků (od 31 nájemníků) jsme zjistili a to, že společnou anténu využívá z celého domu, tedy obě náklad. střediska: 19 bytů (chybí 21 bytů – ti neodevzdali anket. lístky). Tito uživatelé by rádi rozšířili příjem o slovenské programy Markízu, STV 1, JOJ aj. Každý jeden program stojí 5000,- Kč pro dům.
Návrh usnesení:
Hradit z fondu oprav doplnění programů pro příjem společné antény o tyto programy: STV 1 a Markíza.

Usnesení jsme neschválili.



Pár týdnů po schůzi jsem se od sousedky dozvěděl, že v domě se mluví o tom, jak "pan Novotný zakázal slovenskou televizi".
Takže předně, nic jsem nezakázal, odhlasovali jsme si to, a je to celkem logické, neboť:
  1. Splňujeme zákon č. 127/2005 Sb., díl 5., § 104 odstavec 15: "Vlastník domu, bytu nebo nebytového prostoru je povinen umožnit uživateli tohoto domu, bytu nebo nebytového prostoru příjem rozhlasového a televizního vysílání provozovatelů vysílání podle zvláštního právního předpisu za podmínky, že v místě příjmu je signál přiměřené kvality." Příjem signálu je umožněn čtyřmi různými způsoby! (Více na webové adrese http://samosprava109sbdmir.blogspot.com/2010/04/spolecna-televizni-antena.html
  2. Proběhnuvší anketa naznačuje, že zdaleka nikoliv všichni užívají společnou televizní anténu, je tedy nelogické, aby za její údržbu, opravy a rozšíření platili všichni prostřednictvím FDH. Bohužel, to už se při rekonstrukci STA v únoru 2010 stalo, aniž by to ČSS a SSV schválilo.
  3. Každý uživatel bytu má nyní následující možnosti příjmu televizního signálu:
    1. Příjem digitální televize přímo televizorem (případně doplněným o běžnou malou pokojovou širokospektrální anténu) - signál DVB-T je v Brně výborný.
    2. Příjem signálu kabelové televize UPC - přípojka je do všech bytů.
    3. Příjem signálu od společnosti NETBOX - přípojka je do všech bytů.
    4. Příjem signálu z STA.
Dotčení prominou, ale příjem signálu z STA je za společné peníze, ale STA užívají jen někteří, a chtěli by za společné peníze víc! A tak to prostě dělat nelze!



Nechť se uživatelé STA mezi sebou dohodnou a sami se složí na rozšíření nabídky programů STA, dle informací od paní Jehličkové jsou náklady 5.000,- Kč na jeden program jednorázově.

Pro informaci jen podotýkám, že je to skutečně o dohodě, právně totiž nelze nikomu účast na takové dohodě nařídit a ani nelze nikomu zakázat, aby přijímal rozšířený signál, byť na rozšíření STA nepřispěje.

2 komentáře:

  1. Hledáte půjčku na konsolidaci dluhu, nezajištěné půjčky, podnikatelské půjčky, hypoteční půjčky, půjčky na auta, studentské půjčky, osobní půjčky, rizikový kapitál atd.! Jsem soukromý věřitel, poskytuji půjčky firmám a jednotlivcům s nízkými a rozumnými úrokovými sazbami ve výši 2%. E-mail na adresu: christywalton355@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jak jste toto nakonec vyřešili? Dohodli jste se? U nás se totiž asi nedohodneme. Jako teď přišel soused s tím, že se musejí dávat nějaké sklolaminatove tyce a prostě celkově jsou tam velké stavební úpravy. Vůbec jsem nechápal, kde on sám na to přišel. Ale nedá si to vymluvit.

    OdpovědětVymazat